Jako administrator treści wrażliwych możesz skonfigurować działanie remediacji treści dla Twojej organizacji: kiedy pojawia się na tablicy, ile ręcznych przeklasyfikacji mogą wykonać recenzenci oraz czy mogą oni zgłaszać wykryte dopasowania jako fałszywie pozytywne.
Aby dowiedzieć się, czym jest remediacja treści i dlaczego istnieje, zobacz Omówienie remediacji treści.
Wymagania wstępne
- Musisz mieć rolę administratora treści wrażliwych. Aby poprosić o tę rolę, skontaktuj się z administratorem firmy. Administratorzy mogą też utworzyć niestandardową rolę z uprawnieniem remediacji treści i przypisać ją innym użytkownikom. Ci użytkownicy będą mogli wówczas skonfigurować remediację treści bez konieczności posiadania pełnej roli administratora treści wrażliwych.
- Musisz zdefiniować automatyczną klasyfikację, zanim remediacja treści zostanie aktywowana. Zobacz Zdefiniuj automatyczną klasyfikację.
- Jeśli planujesz ustawić wyzwalacz na opcję Automatyczna klasyfikacja i zabezpieczenia, musisz najpierw zdefiniować przynajmniej jedno zabezpieczenie dla poziomu klasyfikacji. Zobacz Zdefiniuj zabezpieczenia.
Skonfiguruj korektę treści
- Przejdź do Ustawień Miro.
- W lewym panelu, w sekcji Enterprise Guard kliknij Korekta treści.
- Kliknij Edytuj.
Krok 1: Zdefiniuj
- W sekcji Warunki sprawdź Kto może przeglądać. Obecnie jest to ustawione na właściciele tablic, współwłaściciele i edytujący, osoby, które mogą otworzyć remediację treści, przejrzeć wyniki i podjąć działania.
- Ustaw Wyzwalacz, aby określić, kiedy remediacja treści pojawia się na tablicy:
- Automatyczna klasyfikacja oznacza, że remediacja treści pojawia się za każdym razem, gdy wykryta etykieta poufności powoduje automatyczną klasyfikację na tablicy, niezależnie od aktualnego poziomu klasyfikacji tablicy. Na przykład wykryta etykieta może automatycznie sklasyfikować tablicę jako Poufna. Jeśli ktoś później zmieni tablicę na Wewnętrzna, remediacja treści nadal się pojawi, ponieważ sprawdzenie zależy od wykrytej etykiety, a nie od bieżącego stanu tablicy.
- Automatyczna klasyfikacja i zabezpieczenia oznacza, że remediacja treści pojawia się tylko wtedy, gdy wykryta etykieta poufności powoduje automatyczną klasyfikację. Wymaga także, aby dla wynikowego poziomu klasyfikacji było skonfigurowane przynajmniej jedno zabezpieczenie. Wybierz tę opcję, jeśli nie chcesz, aby remediacja treści pojawiała się na tablicach, na których nic faktycznie nie jest ograniczane.
- Szczegółowe przykłady sytuacji, w których remediacja treści się uruchamia, znajdziesz w When content remediation triggers w Content remediation overview .
- W ustawieniach weryfikacji ustaw ręczną reklasyfikację:
- Zezwalaj na ręczną rekategoryzację pozwala recenzentom swobodnie zmieniać poziom klasyfikacji tablicy w górę lub w dół. Remediacja treści ma charakter wyłącznie informacyjny i nigdy nie blokuje wprowadzenia zmiany.
- Tylko surowsze ogranicza sposób, w jaki recenzenci mogą zmieniać klasyfikację. Mogą ją przesunąć tylko do poziomu równego lub wyższego niż minimalny poziom określony przez konfigurację automatycznej klasyfikacji, a nie względem aktualnego poziomu klasyfikacji tablicy.
- Przykłady ustalania minimalnego poziomu rekategoryzacji znajdziesz w sekcji Reklasyfikacja tablicy przy aktywnej remediacji treści w Omówienie remediacji treści.
- W sekcji Akcje włącz lub wyłącz przełącznik Zgłoś fałszywe dopasowanie:
- Włączone oznacza, że recenzenci mogą zgłosić wykryte dopasowanie administratorowi jako fałszywy alarm.
- Wyłączone oznacza, że recenzenci mogą wyświetlać wykryte dopasowania, ale opcja zgłoszenia fałszywego dopasowania jest ukryta.
- Kliknij Dalej.
Krok 2: Przegląd
- Sprawdź podsumowanie Warunków, Ustawień przeglądu i Akcji.
- Kliknij Opublikuj konfigurację.
Twoje zmiany dotyczą tylko tablic, na których korekta treści jest aktywna i zaczynają obowiązywać natychmiast po opublikowaniu.
Edytuj lub dezaktywuj korektę treści
Po opublikowaniu konfiguracji strona Korekty treści pokaże Twoje bieżące ustawienia.
- Edytuj otwiera krok Definiuj, dzięki czemu możesz zmienić dowolne ustawienie, a następnie ponownie przejść przez krok Przegląd.
- Dezaktywuj korektę treści wyłącza tę funkcję dla Twojej organizacji. Automatyczna klasyfikacja i zabezpieczenia nadal działają niezależnie; recenzenci po prostu nie widzą już widoku korekty treści na tablicach.