Funkcja niestandardowych warunków korzystania pozwala administratorom wyświetlać niestandardowe okno dialogowe warunków korzystania wszystkim wewnętrznym członkom i gościom ich organizacji w Miro. Gwarantuje to, że użytkownicy przejrzą i zaakceptują warunki i zasady Twojej organizacji przed rozpoczęciem korzystania z Miro. Użyj tej funkcji, aby poinformować użytkowników o zasadach dopuszczalnego użytkowania funkcji Miro, w tym Miro AI. Administratorzy mogą dodać wiele linków do zasad zamieszczonych na zewnętrznych serwerach oraz skonfigurować częstotliwość, tak aby użytkownicy byli proszeni o ponowną akceptację według harmonogramu zgodnego z wewnętrznymi wymaganiami. Wszystkie działania związane z niestandardowymi warunkami korzystania są zapisywane w dzienniku audytu w celu śledzenia.
✏️ Niestandardowe warunki korzystania są obecnie dostępne tylko w aplikacji internetowej i w przeglądarkach.
Kluczowe korzyści
- Wyświetlaj Warunki usługi w całej organizacji, także gościom, którzy dołączają do Twoich tablic.
- Wyświetlaj okno dialogowe z niestandardowymi warunkami korzystania w odpowiednich momentach: po pomyślnym zalogowaniu, przy interakcji z Miro AI lub gdy gość dołącza do tablicy należącej do Twojej organizacji.
- Egzekwuj akceptację użytkowników według harmonogramu, który konfigurujesz (dni, tygodnie lub miesiące) lub po aktualizacjach.
- Dołącz do trzech odnośników do zasad hostowanych wewnętrznie lub zewnętrznie, w wybranym języku lub formacie.
- Zachowaj audytowalność w dzienniku audytu.
- Przejrzyj dokładne warunki, które zaakceptowałeś(-aś), oraz czas akceptacji w swoim profilu Miro.
Zakres
- Dotyczy: wewnętrznych członków organizacji i administratorów oraz gości, którzy dołączają do tablic należących do twojej organizacji.
- Wykluczeni: odwiedzający.
- Wyzwalacze:
- Udane logowanie: wyświetlane bezpośrednio po zalogowaniu.
- Użycie Miro AI: wyświetlane, gdy użytkownik wchodzi w interakcję z Miro AI (na przykład przełączając układ AI, otwierając panel boczny AI lub rozpoczynając działanie AI, np. współpracownika AI).
- Dostęp gościa do tablicy: wyświetlane po raz pierwszy, gdy gość dołącza do tablicy należącej do twojej organizacji. Gościom nie wyświetla się wyzwalacz użycia Miro AI, ponieważ goście nie mogą korzystać z Miro AI.
- Częstotliwość: konfigurowana przez administratora w dniach, tygodniach lub miesiącach. Każde niestandardowe warunki korzystania mają własny stan i częstotliwość. Domyślnie: dwa tygodnie.
- Format warunków: treść musi być hostowana zewnętrznie. Miro odwołuje się do linków i nie przechowuje pełnego tekstu zasad.
- Linki: do trzech odnośników do zasad, każdy z czytelną etykietą.
- Konfiguracja: możesz skonfigurować jedne niestandardowe warunki korzystania dla każdego wyzwalacza (pomyślne logowanie, użycie Miro AI i dostęp gościa do tablicy). Każde niestandardowe warunki korzystania mają swój własny stan i okres powtarzania.
Kto może używać tej funkcji?
Administratorzy muszą mieć następujące uprawnienia Enterprise Guard, aby wyświetlać i zarządzać niestandardowymi warunkami korzystania:
- Administrator wrażliwych treści: ma wbudowane uprawnienia.
-
Niestandardowe role administratora, muszą obejmować:
- Wyświetlanie niestandardowych warunków korzystania
- Zarządzanie niestandardowymi warunkami korzystania
Jak to działa
- Skonfiguruj warunki: wybierz wyzwalacz (udane logowanie, użycie AI lub dostęp gościa do tablicy), zakres (wewnętrzni członkowie lub goście) i częstotliwość.
- Dodaj treść: podaj zwięzły tytuł, krótki opis oraz do trzech linków z etykietami do zewnętrznie hostowanych zasad.
- Przejrzyj i włącz: przejrzyj okno dialogowe dla użytkownika końcowego i włącz konfigurację.
- Egzekwowanie:
- Pomyślne logowanie: okno dialogowe nie może być zamknięte. Użytkownicy muszą zaakceptować, aby kontynuować lub się wylogować.
- Użycie AI: okno dialogowe pozwala na Kontynuuj lub Anuluj. Anulowanie pozostawia użytkownika zalogowanego, ale wyłącza funkcje AI.
- Dostęp gościa do tablicy: okno dialogowe nie może być zamknięte. Goście muszą zaakceptować, aby uzyskać dostęp do tablicy.
- Rejestracja: zmiany konfiguracji i akceptacje użytkowników są zapisywane w dziennikach audytu.
Doświadczenie użytkownika
-
Udane logowanie
- Okno dialogowe pojawia się bezpośrednio po zalogowaniu.
- Użytkownicy mogą kliknąć Kontynuuj, aby zaakceptować i kontynuować, lub Wyloguj się.
- Użycie Miro AI
- Okno dialogowe pojawia się, gdy użytkownik wchodzi w interakcję z Miro AI, na przykład przełączając widok AI, otwierając panel boczny AI lub uruchamiając narzędzie lub działanie AI (na przykład współpracownika AI).
- Użytkownicy mogą kliknąć Kontynuuj, aby zaakceptować i korzystać z funkcji AI. Jeśli użytkownicy klikną Anuluj, pozostają zalogowani i mogą nadal korzystać ze wszystkich funkcji niezwiązanych z AI.
- Dostęp gości do tablicy
- Okno dialogowe pojawia się, gdy gość dołącza po raz pierwszy do tablicy należącej do Twojej organizacji.
- Goście mogą kliknąć Kontynuuj, aby zaakceptować i uzyskać dostęp do tablicy, lub Wyloguj się.
- Użytkownicy nie są ponownie powiadamiani aż do zakończenia okresu powtarzania lub aktualizacji warunków.
Zachowanie akceptacji
- Wyzwalacz logowania: użytkownicy muszą zaakceptować zgodnie z ustalonym harmonogramem lub się wylogować. Okno dialogowe nie może być pominięte.
- Wyzwalacz użycia AI: użytkownicy mogą zaakceptować, aby włączyć funkcje AI, lub anulować, aby pozostawić funkcje AI wyłączone. Anulowanie utrzymuje użytkownika zalogowanego i pozwala na korzystanie z funkcji bez AI.
- Wyzwalacz dostępu gościa do tablicy: goście muszą zaakceptować zgodnie z ustalonym harmonogramem lub się wylogować. Okno dialogowe nie może być pominięte.
- Powtarzanie i wersje: użytkownicy nie są ponownie pytani, dopóki nie minie okres powtarzania lub nie zostanie opublikowana nowa wersja, zgodnie z ustalonym wyzwalaczem.
Przegląd zaakceptowanych przez Ciebie warunków
Możesz przeglądać dokładny tekst niestandardowych warunków korzystania, które zaakceptowałeś(aś), wraz z datą akceptacji, w swoim profilu Miro.
✏️ Tylko aktywne potwierdzenia są widoczne w profilu. Jeśli od ostatniego zaakceptowania minął okres ponawiania, potwierdzenie nie będzie tam widoczne, dopóki nie zostanie ponownie zaakceptowane.