Kto może to zrobić: Właściciele tablic, współwłaściciele tablic, edytujący tablic, którzy są członkami zespołu, w którym znajduje się tablica jeśli mają zezwolenie na kopiowanie zawartości tablicy
Które wersje: Starter, Business, Enterprise, Education
Które platformy: Przeglądarka, aplikacja komputerowa, aplikacja na tablety
Wszystkie wersje Twoich tablic Miro są automatycznie zapisywane w historii zmian na tablicy. Zmiany można przeglądać i odzyskiwać w dowolnym momencie.
Kluczowe funkcje
- Kopie zapasowe tablic są tworzone co godzinę, jeśli nastąpiła zmiana oraz na koniec każdej sesji współpracy.
- Zapisane wersje historii zmian na tablicy są przechowywane przez 90 dni
- Oryginalna tablica nie zostaje zmieniona. Przywrócona wersja jest tworzona jako oddzielna tablica, a jej tytuł zawiera domyślnie datę
⚠️ Czasami niespodziewane problemy z siecią mogą uniemożliwić utworzenie kopii zapasowej tablicy. Sprawdź, czy masz stabilne połączenie internetowe, aby zapewnić ciągłe tworzenie kopii zapasowych.
Przywróć poprzednią wersję tablicy
Przywracanie poprzedniej wersji:
- W pasku tablicy wybierz pionowe menu z 3 kropkami trzy kropki.
Otworzy się menu główne. - Wybierz Tablica>Historia.
Otworzy się panel Historii. Karta Aktywność jest domyślnie otwarta. - Wybierz Wersje.
- Wybierz wersję.
Otworzy się okno modalne Przywróć jako oddzielną tablicę. - (Opcjonalnie) Postępuj zgodnie z instrukcjami wyświetlanymi na ekranie.
- Wybierz Przywróć.
Ogranicz lub wyłącz przywracanie poprzednich wersji tablicy
- Funkcja jest dostępna dla właścicieli tablic, współwłaścicieli i może być włączona dla edytujących, którzy są członkami zespołu, w którym znajduje się tablica.
- Funkcja zależy od ustawień zawartości tablicy: opcja jest dostępna dla członków zespołu tylko wtedy, gdy właściciel tablicy zezwala na kopiowanie zawartości tablicy. Opcję tę można skonfigurować na tablicy poprzez przycisk Udostępnij > Ustawienia udostępniania > Uprawnienia
- Uprawnienia administratora treści w abonamencie Enterprise - gdy są włączone, - pozwalają administratorom firmy na dostęp do wersji tablicy nawet gdy jest to wyłączone w ustawieniach treści poprzez przypisanie własności tablicy do siebie
Jeśli nie masz uprawnień do korzystania z opcji, zobaczysz stosowny komunikat na karcie Wersje. Skontaktuj się z właścicielem tablicy, aby włączyć tę funkcję.
FAQ
Jeśli usunąłeś obiekt, możesz go również przywrócić - sprawdź ten przewodnik.