Kto może to zrobić: (Free) Wszyscy użytkownicy, (Starter) administratorzy zespołu
Które plany: Free, Starter
Na jakich platformach: Przeglądarka, aplikacja desktopowa, aplikacja mobilna
Wypróbuj Business w ramach 14-dniowego bezpłatnego okresu próbnego. Użytkownicy na planach Free i Starter mogą przetestować pełen zakres funkcji mających na celu poprawę wyników biznesowych, w tym AI Workflows.
Plan Business zawiera wiele zaawansowanych funkcji, w tym wyspecjalizowanych asystentów AI oraz serwer MCP server firmy Miro.
Ten artykuł opisuje wersję próbną Business dla planów Free i Starter.
Wersja próbna Business dla planów Free
Jako użytkownik planu Free możesz przez 14 dni bezpłatnie wypróbować pełen zakres funkcji Business oraz zaawansowanych funkcji AI. Podczas rejestracji do wersji próbnej podajesz dane karty kredytowej przy płatności.
Jeśli nie anulujesz w ciągu 14 dni, wersja próbna automatycznie przejdzie w płatną subskrypcję Business.
Dodawanie uczestników zespołu i gości podczas wersji próbnej
W trakcie wersji próbnej możesz bezpłatnie dodać nowych uczestników zespołu i gości z uprawnieniami do edycji. Po zakończeniu okresu próbnego dodatkowi uczestnicy zespołu i goście dołączą do Twojej subskrypcji Business.
Anuluj okres próbny
Możesz anulować okres próbny Business w dowolnym momencie w ciągu 14 dni i nie zostanie naliczona opłata. Konto wygaśnie i przejdzie w tryb tylko do odczytu.
Wskazówka: Przejdź na plan Starter, aby nadal korzystać z niektórych zaawansowanych funkcji. Członkowie dodani przez Ciebie podczas okresu próbnego zostaną przeniesieni do subskrypcji Starter razem z Tobą.
Aby anulować okres próbny i wrócić do planu Free po jego wygaśnięciu, wykonaj te kroki:
- W prawym górnym rogu kliknij swój awatar, a następnie wybierz Ustawienia profilu | Ustawienia.
- Przejdź do Rozliczenia.
- W sekcji Konfiguracja licencji kliknij Anuluj okres próbny.
- Kliknij Kontynuuj.
- Wybierz Anuluj okres próbny, a następnie kliknij Anuluj subskrypcję.
- Wybierz powód anulowania okresu próbnego planu Business.
- Kliknij Anuluj okres próbny.
Pojawi się komunikat potwierdzający anulowanie okresu próbnego planu Business. Możesz nadal korzystać z funkcji Business do końca okresu próbnego.
Po anulowaniu okresu próbnego Twoje konto wygaśnie i przejdzie w tryb tylko do odczytu. Aby ponownie aktywować konto, po zakończeniu okresu próbnego zaloguj się do Miro i na stronie z cennikiem wybierz płatny plan lub wróć do Free.
UWAGA: Jeśli nie anulujesz w czasie trwania wersji próbnej, Twoja subskrypcja automatycznie przejdzie na płatny abonament Business, a opłaty zostaną uwzględnione na Twojej następnej fakturze.
Wersja próbna Business dla abonamentów Starter
Jako administrator firmy lub administrator rozliczeń możesz zapisać swój zespół na 14-dniową wersję próbną Business, bez zmiany ceny Twojego abonamentu Starter. Każdy członek zespołu może przez 14 dni bezpłatnie wypróbować pełen zakres funkcji Business oraz zaawansowane funkcje AI.
Jeśli nie anulujesz w ciągu 14 dni, wersja próbna automatycznie przekształci się w płatną subskrypcję Business.
UWAGA: Niewykorzystany czas w abonamencie Starter zostanie rozliczony proporcjonalnie na Twojej pierwszej fakturze Business.
Dodaj uczestników zespołu i gości podczas okresu próbnego
W trakcie okresu próbnego możesz bezpłatnie dodać uczestników zespołu i gości do abonamentu Business. Po zakończeniu okresu próbnego nowi uczestnicy i goście automatycznie dołączą do Twojej subskrypcji Business.
UWAGA: Jeśli anulujesz okres próbny, nowi uczestnicy przejdą na subskrypcję Starter i będą obowiązywać opłaty licencyjne. Możesz w każdej chwili monitorować i zarządzać swoimi licencjami.
UWAGA: Na planie Starter możesz dodać bezpłatnych gości. Jednak tylko w abonamencie Business goście mogą opcjonalnie mieć uprawnienia do edycji. Jeśli anulujesz okres próbny Business, goście z uprawnieniami do edycji po jego zakończeniu zostaną cofnięci do uprawnień komentowania lub wyświetlania.
Zarządzanie licencjami i rozliczeniami w trakcie okresu próbnego
-
Zmień metodę płatności
W trakcie okresu próbnego możesz opcjonalnie zaktualizować dane płatnicze, w tym informacje o karcie kredytowej, oraz domyślną metodę płatności. -
Odnowienie abonamentu Starter
Jeśli abonament Starter odnowi się podczas okresu próbnego, zostaniesz obciążony wyłącznie za Starter, z proporcjonalnymi korektami, jeśli po zakończeniu okresu próbnego przejdziesz na plan Business. -
Kontroluj koszty
Jeśli zdecydujesz się anulować, dodaj lub usuń członków zespołu przed wygaśnięciem okresu próbnego, aby kontrolować przyszłe koszty.
Anulowanie okresu próbnego
Możesz anulować w dowolnym momencie w trakcie 14-dniowego okresu próbnego. Jeśli anulujesz, po zakończeniu okresu próbnego wrócisz do abonamentu Starter bez zmian ani dodatkowych opłat związanych z subskrypcją Starter.
Wykonaj te kroki:
- W prawym górnym rogu kliknij avatar profilu, a następnie kliknij Konsola administratora.
- Przejdź do Rozliczenia > Subskrypcja.
- W sekcji Abonament kliknij Anuluj okres próbny.
- Kliknij Kontynuuj.
- Zaakceptuj Warunki usługi.
- Kliknij Zmień na niższą wersję.
- Wybierz powód anulowania okresu próbnego abonamentu Business.
- Kliknij Wyślij.
Pojawi się komunikat potwierdzający anulowanie okresu próbnego Business.
UWAGA: Jeśli nie anulujesz w trakcie okresu próbnego, Twoja subskrypcja automatycznie przechodzi na abonament Business, a opłaty zostaną uwzględnione na Twojej następnej fakturze.
Zmiany ról przy powrocie z Business do Starter
Po wygaśnięciu okresu próbnego administratorzy firmy w planie Business stają się administratorami zespołu w planie Starter. Podobnie administratorzy zespołu w planie Business stają się członkami zespołu w planie Starter.
Uwaga: Zmiany ról wpływają na dostęp do ustawień i uprawnień.
Wskazówka: Jeśli zdecydujesz się anulować, przed wygaśnięciem okresu próbnego sprawdź i zaktualizuj role administratorów.