Kto może to zrobić: Wszyscy użytkownicy
Które wersje: Free
Które platformy: Przeglądarka, Desktop, Mobile
Jeśli Twoja tablica jest zablokowana w trybie tylko do odczytu, mimo że limit trzech aktywnych tablic na wersji Free nie został przekroczony, ten artykuł pomoże Ci zrozumieć, dlaczego tak się stało i jak odblokować tablicę, aby móc nadal nad nią pracować. Problem może wystąpić, gdy przejdziesz na wersję Free lub przeniesiesz prywatną tablicę do zespołu w wersji Free.
✏️ Uwaga: tablica może być dla Ciebie zablokowana w trybie tylko do odczytu, ponieważ przyznano Ci dostęp tylko do odczytu.
💡 Dowiedz się więcej o blokowaniu zawartości na tablicy na tej stronie.
Po przejściu na abonament Free
Jak tylko zmienisz subskrypcję zespołu na abonament Free, Twoje tablice mogą zostać zablokowane w trybie tylko do odczytu z dwóch powodów:
Przekroczono limit tablic. wersja Free pozwala tworzyć nieograniczoną liczbę tablic, ale tylko 3 ostatnio utworzone są aktywne. Ten limit dotyczy całego zespołu (nie każdego członka zespołu z osobna). Aby zobaczyć wszystkie tablice zespołu, dostosuj filtry na pulpicie.
Nieaktywna tablica
Tablica staje się nieaktywna, ponieważ została utworzona jako prywatna, gdy była na płatnym planie. Ponieważ prywatność tablic nie jest obsługiwana w planie Free, tablica zostaje zablokowana i jest dostępna do odczytu tylko dla właściciela tablicy oraz wyraźnie zaproszonych użytkowników. Po najechaniu kursorem na tablicę zobaczysz komunikat: Użytkownicy planu Free mogą współpracować na 3 aktywnych tablicach zespołu. Tablice prywatne są zablokowane.
Nieaktywna tablica na pulpicie
Aby znów móc pracować na nieaktywnej tablicy, udostępnij ją zespołowi.
Udostępnianie prywatnej tablicy zespołowi
Gdy przeniesiesz prywatną tablicę do zespołu Free
Gdy prywatna tablica zostanie przeniesiona do zespołu Free, jest zablokowana w trybie tylko do odczytu, chyba że zostanie udostępniona zespołowi.
Często zadawane pytania
Przełącz się na płatny zespół na pasku bocznym po lewej stronie pulpitu, jeśli należysz do kilku zespołów.
Upewnij się, że w zespole Free nie osiągnięto limitu trzech tablic. Pamiętaj, że to 3 tablice na zespół (a nie 3 tablice na użytkownika). Sprawdź też, czy jesteś zalogowany w Miro na właściwy adres e-mail i czy pod nim masz uprawnienia do edycji tej tablicy.
Nie, to zawsze są 3 ostatnio utworzone tablice. Możesz usunąć niepotrzebne, które należą do Ciebie, duplikować nieaktywne tablice, lub zmienić zespół na wyższą wersję.
Skontaktuj się z właścicielem tablicy i poproś, żeby udostępnił Ci tablicę lub poproś o dostęp do tablicy.
Możesz otworzyć link do tablicy i poprosić obecnego właściciela o dostęp. Jeśli tablica została usunięta, poproś administratora zespołu o jej przywrócenie w ciągu 90 dni, o ile tablica nie została usunięta razem z zespołem.
W Miro możesz pracować bez rejestracji na dwa sposoby: na tablicy internetowej lub jako odwiedzający na czyjejś tablicy.
Jeśli korzystasz z tablicy internetowej, pamiętaj, że utworzone na tablicy internetowej tablice są dostępne przez 24 godziny. Jeśli chcesz korzystać z nich dłużej, zaloguj się lub zarejestruj w Miro, aby zapisać swoją pracę. W przeciwnym razie tablica zostanie trwale usunięta po 7 dniach.
Jeśli pracujesz jako odwiedzający na czyjejś tablicy, możesz uzyskać do niej dostęp za pomocą tego samego linku, jeśli link nadal istnieje i tablica jest udostępniona publicznie. Jeśli dostęp został ograniczony, możesz poprosić o dostęp albo skontaktować się z właścicielem tablicy.
Spróbuj znaleźć link do tablicy w powiadomieniach Miro lub w historii przeglądarki. Jeśli tablica została usunięta, możesz ją przywrócić w ciągu 30 dni, jeśli nadal jesteś jej właścicielem. Jeśli usunięto Cię z tablicy, możesz poprosić o dostęp.
Jeśli masz problemy z uzyskaniem dostępu do zablokowanej tablicy, skontaktuj się z pomocą Miro.