Skonfiguruj ustawienia zaproszeń w abonamencie Enterprise, aby kontrolować, kto może zapraszać nowych użytkowników do Twojego abonamentu.
Dostępne dla: abonamentu Enterprise
Kto może to zrobić: administratorzy firmy
💡 Jeśli dopiero zaczynasz w Miro, dowiedz się więcej o ustawieniach zespołu i firmy.
Ustawienia zaproszeń do zespołu
Aby usprawnić współpracę, pozwól, aby wszyscy członkowie zespołu mogli zapraszać nowych członków do zespołu. Jeśli wolisz mieć większą kontrolę nad zaproszeniami do zespołu, możesz ograniczyć tę opcję do administratorów firmy i/lub administratorów zespołu, tak aby wszystkie prośby o zaproszenie były przesyłane przez zarządzanie prośbami. Możesz też kontrolować, czy użytkownicy mogą zapraszać gości do zespołów.
Jak skonfigurować ustawienia zaproszeń do zespołu
Aby zarządzać ustawieniami zaproszeń do zespołu, w konsoli administracyjnej przejdź do Zespoły i wybierz swój zespół. Otworzy się panel zespołu. W sekcji Zaproszenia wybierz jedną z następujących opcji:
-
Tylko administratorzy firmy
Tylko administratorzy firmy mogą dodawać nowych członków do zespołu. -
Administratorzy firmy i administratorzy zespołu
Administratorzy firmy i administratorzy zespołu mogą zapraszać nowych członków do zespołu. -
Wszyscy członkowie zespołu
Wszyscy członkowie zespołu mogą zapraszać nowych członków do zespołu.
✏️ W subskrypcjach programu elastycznych licencji (FLP) ustawienia zaproszeń zespołu uzupełniane są przez ustawienia zaproszeń firmy.
Jak skonfigurować zapraszanie gości
Administratorzy firmy mogą zezwolić lub ograniczyć możliwość, by członkowie zapraszali gości. Goście mają dostęp tylko do tablic, do których zostali zaproszeni, i nie wymagają licencji.
Zaktualizuj ustawienia zapraszania gości w Zespoły > wybierz swój zespół > Ustawienia > Zezwól na gości w zespole [Nazwa].
✏️ Administratorzy firmy mogą włączyć automatyczną dezaktywację gości po wybranym okresie nieaktywności (30–365 dni).
Scenariusze zaproszeń
💡 W zależności od ustawień zarządzania prośbami, prośby o udostępnienie tablicy lub zaproszenie użytkownika do zespołu mogą być wysyłane bezpośrednio do administratorów firmy, przesyłane e-mailem do wybranych osób albo powodować utworzenie zgłoszenia w systemie obsługi.
Jeśli goście nie są dozwoleni, a uczestnikom nie wolno zapraszać nowych osób do zespołu, gdy spróbują udostępnić tablicę, zobaczą poniższe powiadomienie i będą musieli wysłać prośbę.
Jeśli członkowie nie mogą zapraszać nowych członków i spróbują przypisać rolę właściciela lub współwłaściciela gościowi lub członkowi Free Restricted na konkretnej tablicy, zobaczą poniższe powiadomienie i będą musieli złożyć prośbę.
✏️ Goście zewnętrzni to goście spoza domeny Twojej firmy. Będą mieć adres e-mail powiązany z inną firmą.
Jeśli członkowie nie mogą zapraszać nowych członków do zespołu, a w zespole nie włączono gości z uprawnieniami do edycji, podczas próby zaproszenia użytkownika z zewnątrz do edycji tablicy użytkownicy zobaczą poniższe powiadomienie i będą musieli wysłać prośbę. Po wysłaniu prośby zaproszona osoba zostanie dodana do tablicy z uprawnieniami do komentowania, co pozwoli jej dodawać komentarze na tablicy, ale nie edytować jej zawartości.
Ustawienia zaproszeń w firmie
Ustawienia zapraszania w firmie kontrolują, kto może zapraszać nowych członków do subskrypcji Enterprise. Wszyscy nowi członkowie otrzymują licencję Full (legacy), Collaborate, Accelerate, Free lub bezpłatną ograniczoną licencję, w zależności od modelu licencjonowania i domyślnej licencji.
Jak skonfigurować ustawienia zapraszania w firmie
Dostępne dla: Program elastycznych licencji (FLP)
Aby zarządzać ustawieniami zaproszeń firmy, przejdź do Ustawienia firmy > Bezpieczeństwo > Udostępnianie > Zaproszenia i wybierz jedną z następujących opcji:
Tylko administratorzy firmy
Tylko administratorzy firmy mogą przydzielać licencje nowym członkom. Administratorzy zespołu i członkowie mogą zapraszać tylko istniejących członków firmy do swoich zespołów i nie mogą aktywować nowych licencji.
Administratorzy firmy i administratorzy zespołu
Administratorzy firmy i administratorzy zespołu mogą zapraszać nowych członków i przydzielać nowe licencje. Administratorzy zespołu mogą zapraszać nowych członków tylko do zespołów, w których są administratorami zespołu.
Wszyscy członkowie
Każdy członek subskrypcji Enterprise może przydzielać nowe licencje, zapraszając osoby do swojego zespołu, pod warunkiem że w ustawieniach zapraszania zespołu wybrana jest opcja Wszyscy członkowie zespołu.
Jak ustawienia firmy i ustawienia zespołu współpracują
Ustawienia firmy uzupełniają ustawienia zapraszania w zespole. Administratorzy firmy mogą skonfigurować, kto może zapraszać użytkowników do konkretnego zespołu w ustawieniach zespołu. Oznacza to, że administratorzy firmy mogą dopuścić członków i administratorów zespołów do zarządzania zaproszeniami i współpracą w ich zespołach, natomiast licencjami nadal zarządzają administratorzy firmy w ustawieniach firmy.
Automatyczna dezaktywacja gości
Skonfiguruj automatyczną dezaktywację gości po wybranym okresie nieaktywności. Użyj tej funkcji, aby usunąć gości i zabezpieczyć subskrypcję.
Po włączeniu tej funkcji wszyscy goście (bez względu na domenę), którzy w okresie, który ustawisz, nie byli aktywni w zespołach Enterprise, zostaną automatycznie dezaktywowani. Możesz wybrać okres od 30 do 365 dni. Domyślnie to 30 dni.
To ustawienie dotyczy wszystkich zespołów w organizacji.
- Przejdź do Ustawień firmy > Bezpieczeństwo > Udostępnianie > Zaproszenie.
- Włącz Automatycznie dezaktywuj gości.
- Wpisz liczbę dni nieaktywności, po których goście zostaną dezaktywowani (30–365).
💡 Zmiana okresu nie zaczyna obowiązywać od razu. Miro śledzi długość nieaktywności każdego gościa, a nowy okres zostanie zastosowany przy następnym nocnym przebiegu.
💡 Podniesienie okresu nie reaktywuje gości, którzy zostali już dezaktywowani. Obniżenie okresu może natomiast spowodować dezaktywację gości, którzy są już nieaktywni dłużej niż nowy limit tej samej nocy.
💡 Po włączeniu ustawienia działanie zostanie zapisane w dzienniku audytu jako Enabled/disabled external users expiration setting. Zmiana okresu dezaktywacji zostanie zapisana jako Updated guest deactivation period for organization, z podaniem starego i nowego okresu w dniach. Zdarzenia dezaktywacji również będą rejestrowane; jako podmiot wykonujący akcję będzie widoczny Miro Automation.