Miro to centrum pracy twojego zespołu, gdzie możesz wizualizować, udostępniać i zbierać pomysły. Z abonamentu Free w Miro możesz korzystać tak długo, jak chcesz i zaprosić dowolną liczbę osób!
Rejestrując profil, możesz utworzyć własny darmowy zespół albo dołączyć do istniejących zespołów — tych, do których zaproszono Cię, albo tych, które są dla Ciebie widoczne.
Jeśli jesteś już członkiem czyjegoś zespołu, ale chcesz utworzyć własny zespół, możesz
- opuść zespoły, których jesteś członkiem. Gdy w Twoim profilu nie będzie już żadnych zespołów, system zaproponuje utworzenie własnego zespołu w planie Free
- utwórz nowy zespół klikając ikonę plus na pasku bocznym po lewej stronie pulpitu. Uwaga: utworzenie nowego zespołu w planie Free jest możliwe tylko wtedy, gdy nie jesteś członkiem żadnego innego zespołu Miro
Dowiedz się więcej o zarządzaniu zespołem i użytkownikami w planie Free w tym artykule.
✏️ W wersji Free dostępne są ograniczone funkcje Miro AI. Aby odblokować pełne możliwości Miro AI Workflows, w tym Flows (przepływy) i Sidekicks (współpracownicy AI), przejdź na wersję Business. Więcej informacji znajdziesz w sekcji AI Workflows w wersji Free.
Nieograniczona liczba uczestników zespołu
Wierzymy w siłę współpracy i chcemy zapewnić zespołom najlepsze warunki do współdziałania bez barier i ograniczeń. Wszyscy zaproszeni użytkownicy są automatycznie dodawani do Twojego zespołu i otrzymują dostęp do wszystkich tablic (żadne prywatne tablice nie są dozwolone w wersji Free).
Wszyscy uczestnicy zespołu mogą:
- tworzyć własne tablice
- wyświetlać, komentować lub edytować wszystkie aktywne tablice (w zależności od decyzji właściciela tablicy)
- zmienić abonament zespołu
- korzystać ze wszystkich funkcji abonamentu Free
- zapraszać innych członków, jeśli to jest dozwolone w ustawieniach zespołu
⚠️ Każdy użytkownik, którego zaprosisz na swoje tablice e-mailem na planie Free, zostanie dodany do twojego zespołu.
Jeśli jesteś administratorem zespołu, możesz usunąć użytkowników z zespołu w każdej chwili. Aby dowiedzieć się więcej o zarządzaniu zespołem, zobacz ten artykuł.
Dostęp do tablic w wersji Free
Pamiętaj, że jeśli zaprosisz innych użytkowników do współpracy w wersji Free, przyznajesz im dostęp do wyświetlania wszystkich tablic na swoim pulpicie. Wszystkie tablice utworzone w zespole korzystającym z wersji Free są automatycznie udostępniane całemu zespołowi. Prywatność tablic w zespole jest dostępna tylko w płatnych abonamentach.
Nieograniczona liczba tablic
Członkowie zespołu mogą tworzyć dowolną liczbę tablic — wszystkie zostaną zapisane w twoim zespole. Nie trzeba udostępniać tablic — wszystkie są widoczne i dostępne dla wszystkich członków zespołu.
Pamiętaj, że w zespole dostępne do edycji i współpracy są tylko trzy najnowsze tablice. Pozostałe tablice w zespole są nieaktywne i zablokowane w trybie tylko do odczytu. Aby edytować nieaktywne tablice możesz usunąć zbędne aktywne tablice (lub poprosić innych członków o usunięcie ich tablic), utworzyć kopie nieaktywnych tablic lub przejść na wyższy plan.
✏️ Jeśli w Twoim zespole są tylko 3 tablice, a mimo to są zablokowane, sprawdź ten artykuł.
Pulpit z nieaktywną tablicą
Jeśli w zespole Free liczba tablic przekracza 3, po utworzeniu nowej tablicy zobaczysz następujący komunikat z nazwą tablicy, która zostanie zablokowana:
Przekroczono limit aktywnych tablic
AI Workflows w wersji Free
Miro AI Workflows include współpracownicy AI i przepływy. Współpracownicy AI to wyspecjalizowani asystenci AI, dostępni na każdej tablicy Miro. Przepływy umożliwiają automatyzację zadań w wieloetapowych przepływach pracy, które natychmiast generują formaty, takie jak tabele, mapy myśli i obrazy.
W wersji Free dostęp do współpracowników AI jest ograniczony, a każdy członek zespołu ma 5 uruchomień przepływów.
Aby odblokować pełen zakres AI Workflows, przejdź na plan Business.
Uaktualnij wersję Free
Zmień swój zespół Free na dowolny z naszych płatnych abonamentów, aby uzyskać dostęp do zaawansowanych funkcji Miro. Jeśli masz mały zespół i chcesz uzyskać dostęp do dodatkowych funkcji współpracy, wybierz wersję Starter.
✏️ Plany Free i Starter oferują ograniczoną funkcjonalność Miro AI Workflows. Rozpocznij 14-dniowy okres próbny Business, aby wypróbować pełen zakres AI Workflows, w tym przepływy i współpracowników AI.
Plan Free vs wersja Starter
| Wersja Free | Wersja Starter | |
|---|---|---|
| Maksymalna liczba członków zespołu | ∞ | ∞ |
| Maksymalna liczba tablic | ∞ (ostatnie 3 aktywne) | ∞ |
| Maksymalna liczba prywatnych tablic | ✘ | ∞ |
| Odwiedzający, którzy mogą edytować publiczne tablice | ✘ | ∞ |
| Odwiedzający którzy mogą komentować publiczne tablice | ✘ | ∞ |
| Odwiedzający którzy mogą wyświetlać publiczne tablice | ∞ | ∞ |
| Przestrzenie | ✘ | ✔ |
| Ręczne tworzenie kopii zapasowych | ✘ | ✔ |
| Udostępnianie ekranu | ✔ | ✔ |
| Eksport w wysokiej rozdzielczości | ✘ | ✔ |
| Szablony niestandardowe | ✘ | ✔ |
| Czat wideo | ✘ | ✔ |
| Karty Jira | ✘ | ✔ |
| Dodatek Jira | ✘ | ✔ |
| Głosowanie | ✘ | ✔ |
| Timer | ✘ | ✔ |
| Karty Asana | ✘ | ✔ |
| Wtyczka Confluence | ✘ | ✔ |
| Zaawansowane zarządzanie uwagą | ✘ | ✔ |
| Ochrona hasłem tablic publicznych | ✘ | ✔ |
| Ustawienia zawartości tablicy | ✘ | ✔ |
| Zaawansowane uprawnienia do udostępniania tablicy | ✘ | ✔ |
| Wersje tablicy | ✘ | ✔ |
Przejście na wersję Free
Po obniżeniu do abonamentu Free wszystkie prywatne tablice stają się nieaktywne. Nie będą wliczane do limitu aktywnych tablic. Jeśli prywatna tablica mieści się w limicie trzech tablic, możesz udostępnić ją zespołowi, aby włączyć edycję, albo zmienić na wyższą wersję.
Często zadawane pytania
- Tak. Jeśli nie zaprosisz nowych użytkowników do zespołu utworzonego przez Ciebie ani do swoich tablic, tylko Ty masz dostęp do zawartości. Listę członków zespołu zobaczysz i usuniesz w Ustawieniach zespołu > Aktywni użytkownicy.
- Nie — zawsze są to trzy najnowsze tablice. Możesz usunąć niepotrzebne tablice, które należą do Ciebie (lub poprosić innych członków zespołu, aby usunęli swoje tablice), duplikować nieaktywne tablice lub zmienić zespół na wyższą wersję.
- Tak, możesz. Chociaż wszystkie tablice w zespole Free są dostępne dla wszystkich członków zespołu, możesz ograniczyć dostęp członków zespołu do trybu tylko do odczytu: otwórz okno dialogowe Udostępnij tablicy, wybierz Może wyświetlać jako poziom dostępu zespołu do tablicy. Uwaga: jeśli nie jesteś właścicielem tablicy, musisz otrzymać wyraźne zaproszenie do tablicy jako edytujący, w przeciwnym razie Twój dostęp także zostanie ograniczony.