Skonfiguruj ustawienia zaproszeń w abonamencie Enterprise, aby zarządzać tym, kto może zapraszać nowych użytkowników do Twojego abonamentu. Możesz dostosować ustawienia zaproszeń do wymagań Twoich zespołów i całej firmy.
Dostępne dla: abonament Enterprise
Kto może to zrobić: administratorzy firmy
💡 Jeśli dopiero zaczynasz w Miro, dowiedz się więcej o Ustawieniach zespołu i firmy.
Ustawienia zaproszeń do zespołu
Aby ułatwić współpracę, zezwól wszystkim członkom zespołu na zapraszanie nowych członków do zespołu. Jeśli wolisz mieć większą kontrolę nad zaproszeniami do zespołu, możesz ograniczyć tę opcję do administratorów firmy i/lub administratorów zespołu, tak aby wszystkie prośby o zaproszenie były wysyłane przez zarządzanie prośbami. Możesz też kontrolować, czy użytkownicy mogą zapraszać gości do zespołów.
Jak skonfigurować ustawienia zaproszeń do zespołu
Aby zarządzać ustawieniami zaproszeń do zespołu, w konsoli administracyjnej przejdź do Zespoły i wybierz swój zespół. Otworzy się panel zespołu. W sekcji Zaproszenia wybierz jedną z następujących opcji:
Tylko administratorzy firmy
Tylko administratorzy firmy mogą dodawać nowych uczestników do zespołu.Administratorzy firmy i administratorzy zespołu
Administratorzy firmy i administratorzy zespołu mogą zapraszać nowych uczestników do zespołu.Wszyscy członkowie zespołu
Wszyscy członkowie zespołu mogą zapraszać nowych uczestników do zespołu.
✏️ W ramach subskrypcji programu elastycznych licencji (FLP), ustawienia zapraszania na poziomie zespołu są uzupełniane przez ustawienia zapraszania na poziomie firmy.
Konfigurowanie zaproszeń dla gości
Administratorzy firmy mogą zezwolić lub ograniczyć możliwość, aby członkowie zapraszali gości. Goście mają dostęp tylko do tablic, na które zostali zaproszeni, i nie wymagają licencji.
Zaktualizuj ustawienia zapraszania gości w Zespoły > wybierz swój zespół > Ustawienia > Zezwalaj na gości w zespole [Name].
✏️ Administratorzy firmy mogą włączyć automatyczną dezaktywację gości po 30 dniach nieaktywności.
Scenariusze zaproszeń
💡 W zależności od ustawień zarządzania prośbami, prośby o udostępnienie tablicy lub zaproszenie użytkownika do zespołu mogą być wysyłane bezpośrednio do administratorów firmy, do konkretnych osób e-mailem albo tworzone jako zgłoszenie w systemie obsługi.
✏️ Goście zewnętrzni to goście spoza domeny Twojej firmy. Posiadają adres e-mail należący do innej firmy.
Jeśli członkom nie zezwolono na zapraszanie nowych członków do zespołu, a dla zespołu nie włączono gości z uprawnieniami do edycji, podczas próby zaproszenia użytkownika zewnętrznego do edycji tablicy użytkownicy zobaczą poniższe powiadomienie i będą musieli wysłać prośbę. Po wysłaniu prośby zaproszona osoba zostanie dodana do tablicy z uprawnieniami do komentowania, co pozwoli na dodawanie komentarzy na tablicy, ale nie na edycję jej zawartości.
Ustawienia zaproszeń firmy
Ustawienia zaproszeń firmy kontrolują, kto może zapraszać nowych Członków do Twojej subskrypcji Enterprise. Wszyscy nowi Członkowie otrzymują licencję Full (legacy), Collaborate, Accelerate, Free lub bezpłatną ograniczoną licencję, w zależności od twojego modelu licencjonowania i domyślnej licencji.
Jak skonfigurować ustawienia zaproszeń firmy
Dostępne dla: Programu elastycznych licencji (FLP)
Aby zarządzać ustawieniami zaproszeń firmy, przejdź do Ustawienia firmy > Bezpieczeństwo > Udostępnianie > Zaproszenia i wybierz jedną z następujących opcji:
Tylko administratorzy firmy
Tylko administratorzy firmy mogą przyznawać licencje nowym członkom. Administratorzy zespołu i członkowie mogą zapraszać do swoich zespołów tylko istniejących członków z firmy i nie mogą aktywować nowych licencji.
Administratorzy firmy i administratorzy zespołu
Administratorzy firmy i administratorzy zespołu mogą zapraszać nowych członków i dodawać licencje. Administratorzy zespołu mogą zapraszać nowych członków tylko do zespołów, w których są administratorami.
Wszyscy członkowie
Każdy członek subskrypcji Enterprise może dodać nowe licencje, zapraszając osoby do swojego zespołu, pod warunkiem że zaproszenia są dozwolone — Wszyscy członkowie zespołu — w Ustawieniach zaproszeń zespołu.
Jak współdziałają ustawienia firmy i zespołu
Ustawienia firmy uzupełniają ustawienia zaproszeń zespołu. Administratorzy firmy mogą skonfigurować, kto może zapraszać użytkowników do konkretnego zespołu w ustawieniach zespołu. Oznacza to, że administratorzy firmy mogą zezwolić członkom i administratorom zespołu na zarządzanie własnymi zaproszeniami i współpracą, jednak licencje nadal są kontrolowane przez administratorów firmy w ustawieniach firmy.
Automatyczna dezaktywacja gości
Skonfiguruj automatyczną dezaktywację gości po 30 dniach braku aktywności. Użyj tej funkcji, aby usunąć gości i zabezpieczyć swoją subskrypcję.
Gdy funkcja jest włączona, wszyscy goście (niezależnie od domeny), którzy nie byli aktywni w twoich zespołach Enterprise przez 30 dni, zostaną automatycznie dezaktywowani. Nie można dostosować okresu 30 dni.
To ustawienie obowiązuje we wszystkich zespołach w organizacji.
Przejdź do ustawień Firmy > Bezpieczeństwo > Udostępnianie i włącz Automatycznie dezaktywuj gości.
💡 Gdy ustawienie zostanie włączone, działanie zostanie zapisane w Dzienniku audytu jako Włączenie/wyłączenie ustawienia wygaśnięcia użytkowników zewnętrznych. Zdarzenia dezaktywacji również będą rejestrowane w Dzienniku audytu. Wykonawca będzie wyświetlany jako Miro Automation.